ساخت استخر در باغ اصفهان یک فضای لوکس و مدرن را در ویلا یا باغ شخصی شما به وجود می آورد. علاوه بر این وجود جکوزی و استخر باعث با ارزش شدن ملک شما می شود و به همین دلیل کارفرماها برای طراحی باغ و ویلا، بر طراحی جکوزی یا استخر هم تاکید دارند. می توان گفت از تفریحات لذت بخش آبی، شنا در استخر است و شما می توانید در هنگام گذراندن اوقات فراغت خود در ویلا یا باغ شخصی تان، به جز بهره مندی از هوای دلنشین و طبیعت، از جنبه های ورزشی استخر نیز استفاده کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با نحوه ساخت، تجهیزات و اجرای استخر در باغ آشنا شوید.
شرکت آبگین پول حرفه ای ترین برند در فروش تجهیزات استخر اصفهان و ساخت استخر باغی در اصفهان می باشد که تسهیلات ویژه ای برای پرداخت شما بصورت اقساطی در نظر گرفته است. آبگین پول نخستین شرکت ساخت استخر در اصفهان می باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان و برآورد هزینه ساخت استخر باغی در اصفهان و مشاوره تخصصی با شماره ۰۹۱۳۴۰۸۱۷۰۹ و 09138188700 تماس حاصل نمایید.
ساخت استخر باغی در اصفهان
ساخت استخر در باغ توسط کسانی انجام می شود که اول اقدام به ساخت باغ ویلا می کنند؛ زیرا استخرها مکانی برای سرگرمی و تفریح محسوب می شوند.
جهت مطالعه و اطلاع از هزینه ساخت استخر بصورت کامل کلیک کنید.
استخر در باغ، زیبایی خاصی را به فضای ویلا می دهد. برای نگهداری و نحوه ساخت استخر در باغ ویلا باید نکاتی را در نظر گرفت که عبارت است از:
- مد نظر قرار دادن استخر و حیاط
- در نظر قرار دادن حفاظ برای اطراف استخر
- کاربرد مدل های ساده تر برای استخر
- تهیه معماری و نقشه مناسب برای طراحی استخر باغی
- در نظر گرفتن قابلیت باغ برای طراحی استخر
- مد نظر قرار دادن مکانی درست برای ساخت استخر باغی در اصفهان
- انتخاب مدل طرح استخر با توجه به سلیقه و نیاز فرد
- به وجود آوردن طرح نوآورانه به واسطه اشخاص متخصص در این راستا
- ارائه مدل مقرون به صرفه با توجه به سرمایه شخص
- کاربرد نرم افزارهای سه بعدی برای درست کردن نقشه استخر
- مراقبت و نگهداری از استخر در ویلا یا باغ
- پاکسازی استخر به صورت متناوب
- کاربرد فیلترها برای رفع الودگی های آب
- کنترل کردن سطح آب و توجه کردن به این مورد که سطح آب در درجه بالاتر از فیلتر قرار بگیرد.
طرح استخر باغی سر پوشیده
طرح استخر باغی سرپوشیده شامل استخری می شود که برای تمام فصول سال قابل استفاده است. استخرهای روباز در فصل سرد خیلی مناسب نیستند و طراحان برای رفع این مشکل در باغ ها و ویلا ها استخرهای سر پوشیده را طراحی کرده اند. طرح استخر باغی سرپوشیده به علت های متعددی می تواند انتخابی ایده ل باشد که مزایای آن عبارتند از:
- قابل استفاده در تمام فصل ها
- کنترل دما
- حفظ حریم شخصی
- کم شدن آلودگی
- زیاد شدن ارزش ملک
- محیط چند منظوره
- بهبود کیفیت و سلامت زندگی
تجهیزات استخر اصفهان
تجهیزات استخر باغی که سونا و جکوزی را هم شامل می شود به این دسته ها تقسیم می شود:
- تجهیزات مهم که برای نصب و عملکرد درست این مجموعه ها ضرورت دارند و معمولا در داخل استخر و موتورخانه نصب می شوند.
- تجهیزات راحت و شیکی که یک فضای خوشایند و مجلل را رقم می زنند.
- تجهیزات نظافت و نگهداری که برای تمیز نگه داشتن و حفظ فضای استخر و آب آن ضرورت دارند.
تجهیزات و لوازم مهم و ضروری استخر عبارتند از:
- پمپ تصفیه
- فیلتر تصفیه
- دیگ آب گرم استخر
- مبدل حرا تی استخر
- مشعل استخر
- سیستم مولد بخار
- هیتر سونا خشک
- جت پمپ برای جکوزی
- تجهیزات تمیزکاری و نگهداری
- استرینر یا موگیر
- اسکیمر استخر
- محفظه کلر و قرص کلر
- کلرزن خطی
- سیلیس فیلتر
- برگ گیر استخر
- جاروی استخر
انواع استخر در باغ و ویلا
ساخت استخر باغی در اصفهان یک فضای لوکس و مدرن را در ویلا یا باغ شخص شما ایجاد می کند. علاوه بر این ساخت جکوزی و استخر باعث بیشتر شدن ارزش ملک می شود. انواع استخر باغی اصفهان عبارتند از:
-
استخر لپ در ویلا باغی
این استخر از استخرهایی است که به جز این که مکانی برای است برای ورزش کردن، افراد در این نوع استخرها می توانند کار ریلکس کردن نیز انجام دهند. از ویژگی های ظاهری این استخرها می توان به باریک و طولانی بودن آن ها اشاره کرد. این نوع استخر جذابیت خاصی به باغ شما می دهد؛ همین طور مکانی برای ورزش کردن محسوب می شود. عمق این استخر کم است و بیشتر برای ریلکس کردن از آـن بهره می برند.
-
استخرهای دایره ای و بیضی شکل برای ویلا یا باغ
این نوع استخرهای بیضی و دایره ای شکل بیشتر برای اشخاصی ایده آل است که به ظاهر طبیعی استخر بیشتر علاقه دارند.
-
استخر برای شنا در ویلا یا باغ
این نوع استخرها به علت این که نیاز به عمق زیاد دارند با انجام خاک برداری به ساخت آن ها اقدام می کنند. این نوع استخرها برای غواصی نیز استفاده می شوند. نوعی از استخرهای شنا، استخرهای فایبرگلاس هستند. این مدل استخر از قبل طراحی شده اند و به شکل های گوناگون امکان طراحی آن ها وجود دارد. این ها به شکل گرد، مربع و با ابعاد ارزان و متفاوت ساخته می شوند. نرخ این استخرها ارزان تر از دیگر استخرها است و بعد از گودبرداری به قرار دادن استخر مد نظر اقدام می کنند.
-
استخر بتنی در ویلا یا باغ
این مدل استخر را نیز بعد از خاک برداری بنا به ساخت آن اقدام می کنند. این مرحله از مرحله های اساسی ساخت استخر در باغ به شکل بتنی است. این استخر از سیمان، آب، سنگ دانه های درشت و شن ساخته می شود. در این استخر امکان این وجود دارد که در ابعاد کوچک و بزرگ طراحی شوند. از مزیت های آن می توان به با دوام و زیبا بودن آن بیان کرد و از معایب این مدل استخرها به هزینه زیاد برای ساخت آن ها و نگهداری سخت آن باید اشاره کرد.
-
استخر شبیه کلیه برای باغ یا ویلا
همانطور که از نام آن پیداست، این استخر شبیه به کلیه است و افراد زیادی تمایل دارند که استخر خود را به این شکل طراحی کنند. از این مدل می توان برای محوطه های کوچک و بزرگ استفاده کرد.
-
استخر یونانی برای باغ یا ویلا
از این نوع استخر برای زیبایی ویلا استفاده می کنند که جزو استخرهای کلاسیک محسوب می شود. کناره های این استخرها به شکل گردی است و در ساختمان ها نیز از این مدل استخر استفاده می کنند. برای جذاب شدن این استخرها از کاشی هایی با رنگ های متنوع هم می توان استفاده کرد. انتخاب رنگ بر طبق نظرات طراح و سلیقه مشتری برای استخر انتخاب می شود.
-
استخر رو زمینی در باغ یا ویلا
از دیگر استخرهایی که برای جذابیت کاربرد دارد و دارای عمق کمی است، استخر رو زمینی است. برای این مدل استخرها امکان این وجود دارد که هر مکانی تمایل داشتیم آن ها را جابجا کنیم. این مدل را می توان بر طبق سلیقه با مدل ها و شکل های مختلف تهیه کرد.
-
استخر وینیل در باغ یا ویلا
این استخر جزو استخرهای ارزان قیمت است؛ زیرا برای طراحی آن از ورق های وینیل بهره می برند. این مدل ورقه ها بسیار با صرفه هستند. شتاب ساخت این استخرها بیشتر از استخر بتنی است.
اجرای صفر تا صد استخر
ساخت استخر در باغ با تجهیزات استخر باغی از طریق مرحله هایی انجام می شود که عبارتند از:
مرحله اول؛ مکانیابی یا جانمایی
انتخاب بهترین مکان برای ساختن استخر، اولین و مهمترین مرحله است؛ زیرا به زیبایی بصری و طراحی نمای محوطه کمک میکند. ابعاد کلی استخر، عمق و شکل نهایی آن را برای انتخاب مکان احداث در نظر بگیرید. بررسی کنید که قرار است استخر در کجا ساخته شود؛ آیا نیاز به اضافهکردن یا حذف بخشهایی از محوطه مانند درختان و دیوارها خواهد بود؟ زیرا این کار هزینههای اضافی را به پروژه تحمیل میکند.
استخرهای روباز خانگی معمولا در محوطه خانه یا ویلا احداث میشوند، بنابراین باید دقت کنید که سایر بخشهای مهم محوطه حذف نخواهد شد. با احداث استخر بهدوراز درختان علاوه بر استفاده رایگان از انرژی خورشید از کثیف شدن آب بهوسیله شاخ و برگهای درختان نیز جلوگیری میکنید.
بهتر است استخر در مکانی که باد میوزد احداث نشود؛ زیرا وزش باد باعث احساس سرما در هنگام شنا و افزایش تبخیر آب شده که نیاز به مصرف آب بیشتر برای حفظ سطح مناسب استخر است. استفاده از نردههای پوشیده و درختچه یا بوتههای شمشاد برای ایجاد بادگیر در اطراف استخر بهترین راهکار خواهد بود. در نهایت مکان استخر باید بهدوراز سیم تلفن، سیم برق و لولههای فاضلاب انتخاب شود و فضای کافی برای نصب لوازم جانبی مانند دوش آبگرم، تختهای استراحت، تجهیزات و ابزارهای موردنیاز داشته باشد.
مرحله دوم؛ طراحی
شرایط محیط، روباز یا سرپوشیده بودن، بودجه ساخت و کاربری نهایی، در طراحی استخر تأثیرگذار است. در این مرحله، علاوه بر طرح کلی استخر، تجهیزات و نوع مصالبح برای ساخت نیز مشخص میشود؛ به همین دلیل بهراحتی میتوان هزینههای نهایی را مدیریت کرد.
ابعاد و عمق استخر، تعداد ورودی یا خروجی، شکل گرد، بیضی، مربع، مستطیل یا طراحی خاص و پیچیده از جزئیات مهمی هستند که باید در این مرحله در نظر بگیرید. ابعاد استاندارد استخرهای خانگی معمولا ۳ در ۶.۱ متر، ۴.۶ در ۹.۱ متر و ۶.۱ در ۱۲ متر است که از ۱.۲ تا ۴.۶ متر عمق نیز دارند. برای کمک به طراحی سهبعدی استخر با طراحان و مهندسان ما که تجربه ساخت استخر در اصفهان را نیز دارند، مشورت کنید.
مرحله سوم؛ حفاری و گودبرداری
این مرحله بر اساس ابعاد و عمق مجاز استخر و متناسب با فاصله دیوارهها از هم انجام میشود. معمولا استخرها دارای شیب ملایمی در ناحیه کمعمق و عمیق هستند که باید در هنگام گودبرداری آن شیببندی استخر رعایت شود. ممکن است عملیات حفاری، نیاز به استفاده از بیل مکانیکی و سایر ماشینآلات سنگین داشته باشد. اگر قصد ساخت استخر در اصفهان را دارید، باید با پیمانکاراستخر حرفهای قرارداد بسته تا مجوزهای لازم را داشتهباشد.
مرحله چهارم؛ تسطیح خاک
تسطیح خاک و زیرسازی کف استخر بهوسیله پوشاندن سطح زیرین آن با یک لایه ضخیم از ماسه بادی برای ادامه عملیات عمرانی، مرحله بعد از حفاری خواهد بود. در این فرایند کف استخر را با ماسه بادی و شن میپوشانند و با کم یا زیاد کردن آن نسبت به کنترل شیببندی اقدام میکنند. برای تخلیه آب استخر توسط کف کشها، تنظیم شیب اهمیت زیادی دارد. استخرهای پیشساخته فایبرگلاس در این مرحله پس از تسطیح خاک نصب میشوند؛ ولی برای استخرهای بتنی نیاز به انجام مراحل بعدی نیز خواهد بود.
مرحله پنجم؛ آرماتوربندی استخر
برای ایجاد شکل و استحکام کامل دیوارهها و کف از آرماتوربندی استفاده میکنند. برای ساخت استخرهای بتنی پس از تسطیح خاک و شیببندی، فرایند آرماتوربندی را باتوجهبه شرایط فنی پروژه و محاسبات دقیق وزن سازه در مرحله نقشهکشی، انجام میدهند. استفاده از آرماتور باکیفیت، نحوه چینش شبکه مش و دقت در اتصال لازم بین دیواره و کف استخر از موارد ضروری آرماتوربندی استخر است تا شرایط لازم برای بتنریزی فراهم شود. به همین دلیل لازم است برای ساخت استخر در اصفهان از افراد متخصص آرماتوربندی استفاده کنید.
مرحله ششم؛ لولهکشی استخر
در این مرحله به دلیل اینکه شبکه اتصالات و لولهکشی استخر در زیر بتنریزی قرار میگیرد و امکان تعمیر یا بازسازی مجدد آن بسیار سخت میشود باید نهایت دقت را در اجرای عملیات لولهکشی داشتهباشید. قبل از بتنریزی، لولهها و اتصالات توسط پمپهای فشار هوا و مانومتر بررسی میشود و هرگونه نشتی احتمالی را برطرف میکنند.
شیرهای ۲ و ۳ طرفه، پمپ تخلیه، اسکیمرها، فیلتر تصفیه و پمپهای انتقال آب به موتورخانه که وظیفه پرکردن، خالیکردن، تصفیه و جابهجایی آب در سراسر استخر را بر عهده دارد؛ از اجزای اصلی تأسیسات لولهکشی استخر است. برای نصب و راهاندازی سیستمهای گردش و تصفیه آب استخر، یک پیمانکار باتجربه که سابقه ساخت استخر در اصفهان را نیز دارد، استخدام کنید.
مرحله هفتم؛ سیمکشی استخر در ساخت استخر باغی در اصفهان
سیمکشی برق برای سیستم ورود و تخلیه آب، تصفیه و انتقال آب و روشنایی زیر آب انجام میشود. در این مرحله باید دقت بالایی داشته باشید؛ زیرا استفاده از سیمکشی نامرغوب و تجهیزات ناایمن خطر برقگرفتگی افراد درون استخر را افزایش میدهد. به همین دلیل باید از یک متخصص برق که در زمینه ساخت استخر در اصفهان هم تجربه لازم را دارد، استفاده کنید.
مرحله هشتم؛ بتنریزی استخر
در این مرحله پس از بررسی و نصب لولهکشی و سیمکشی، نوبت به بتنریزی میرسد. این عملیات به دو روش قالبگیری و استفاده از میکسر بتنی و شاتکریت یا بتنپاشی انجام میشود. برای استخرهایی که دارای ناحیههایی با عمق متفاوت هستند باید زاویه شیب آن از ابتدا تا انتهای استخر رعایت شود. عملیات بتنریزی استخر، بهتر است در هوای متعادل انجام شود و از آب کمتری در بتن استفادهشود، همچنین دائما سطح بتن را مالهکشی کرده و آن را مرتب و صاف کنید. استفاده از زمانبندی دقیق و تجهیزات لازم برای حفظ مقاومت سازه استخر مهم است؛ بنابراین پیمانکاری که تجربه ساخت استخر در اصفهان نیز دارد، برای این کار مناسب است.
مرحله نهم؛ آببندی استخر بتنی
آببندی و عایقکاری استخر بتنی از مهمترین مراحل ساخت چنین استخرهایی است. این عملیات توسط مواد آببندی مانند عایقکاری با فایبرگلاس و مواد پلیمری پایه سیمان انجام میشود. در این مرحله باید استخر بهصورت کامل در برای نفوذ و نشتی آب مقاوم شود؛ بنابراین این عملیات تخصصی را به یک گروه مجرب که در زمینه ساخت استخر در اصفهان نیز فعالیت دارند، بسپارید تا پروژه بدون مشکل انجام شود.
مرحله دهم؛ سرامیک کاری استخر
در این مرحله انتخاب سرامیک، رنگ و طرح آن در زیباسازی استخر کاربرد دارد؛ بنابراین باید با درنظرگرفتن سلیقه خود از کاشیهای باکیفیت و افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید.
مرحله یازدهم؛ نصب سیستمهای استخر در ساخت استخر باغی در اصفهان
در مرحله آخر سیستمهای تهویه، گرمایش محیط، تصفیه آب استخر، تصفیه شیمیایی و میکروبی و سیستم هوشمند الکتریکال استخر را نصب و راهاندازی کرده و از صحت عملکرد آنها مطمئن شوید. نصب هرکدام از این تجهیزات نیاز به آموزشهای تخصصی دارد؛ بنابراین پیشنهاد میشود این کار را به افراد متخصص بسپارید.
جمع بندی
ساخت استخر در باغ به جز این که ملک شما را لوکس وبا ارزش می کند باعث می شود تا تفریحی لذت بخش از جمله تفریحات آبی و شنا هم داشته باشید. شما در این مقاله با نحوه ساخت استخر در باغ، مراحل و انواع استخرها آشنا شدید که هر نوع استخر چه ویژگی ها و کاربردهایی دارد و شکل آن ها به چه صورت است. استخر باغی سر پوشیده بهترین گزینه برای تمام فصل ها است و در فصل سرد شما را دچار مشکل نمی کند. تجهیزاتی در استخر استفاده می شوند که شامل چند دسته هستند؛ یک دسته برای لوکس و راحت کردن فضا، دسته دیگر برای برای تمیزکاری و نگهداری استخر و دسته بعدی برای عملکرد درست تجهیزات در استخر و موتورخانه.
سلام وقت بخیر
میخاستم ببینم برای ساخت استخر حدودا باید چقدر زمان گذاشت؟
ممنون از شما
سلام و درود جناب کریمیان
مدت زمان ساخت استخر به عوامل مختلفی بستگی دارد که تمام موارد باید برسی و تحلیل شود تا بتوانیم برای ساخت استخر مدت زمان دقیقی مشخص کنیم اما چیزی که از نظر حرفه ای مهم است کیفیت اجرا و ساخت استخر میباشد که شما را در آینده از هر مشکلی دور کند و باعث شود یک استخر ساخته شده برای شما سال های زیادی کار کنید و از آن لذت ببرید
سلام و درود
میگم من قصد ساخت استخر دارم ممنون میشم من رو راهنمایی کنید و اینکه برای ساخت استخر باید چه نکاتی را در نظر گرفت؟
اتفاقا مقصد ساخت استخر باغی در اصفهان را دارم فکر کنم شما هم در اصفهان کار میکنید.
برای ساخت استخر، باید به مجموعهای از عوامل توجه کنید تا استخر بهصورت کارآمد، ایمن و مطابق با نیازهای شما ساخته شود. نکات زیر به شما کمک میکنند تا فرآیند ساخت را به بهترین شکل مدیریت کنید:
۱. طراحی و هدف
هدف از استخر: آیا برای ورزش، تفریح، زیبایی، یا ترکیبی از اینهاست؟
اندازه و شکل: متناسب با فضای موجود و نیاز شما طراحی شود.
نوع استخر:
بتنی (سفارشی و بادوام).
فایبرگلاس (نصب سریع).
وینیل (اقتصادی و انعطافپذیر).
عمق: بسته به استفاده (مثلاً شناگران حرفهای یا کودکان).
۲. مکان و موقعیت
جهتگیری نسبت به نور خورشید: برای صرفهجویی در گرمایش طبیعی.
دسترسی به زیرساختها: نزدیکی به لولهکشی و برق.
زمین مناسب: بررسی خاک و زیرساخت برای مقاومت و زهکشی مناسب.
فاصله از درختان: جلوگیری از ورود برگ و ریشه به استخر.
۳. زیرساختها و تجهیزات
سیستم فیلتراسیون و پمپ: برای تصفیه آب و جلوگیری از رشد جلبک.
گرمایش: استفاده از هیتر یا انرژی خورشیدی در مناطق سردسیر.
روشنایی: برای استفاده در شب و زیبایی.
سیستم ضدعفونی: مانند کلر، برم یا سیستمهای پیشرفتهتر (UV یا اوزون).
۴. ایمنی و قوانین
حفاظ و درب ایمن: برای جلوگیری از دسترسی کودکان.
علائم هشداردهنده: عمق و قوانین ایمنی را مشخص کنید.
کف ضدلغزش: برای کاهش خطر حوادث.
مطابقت با مقررات محلی: دریافت مجوزهای لازم از شهرداری و سازمانهای مربوطه.
۵. مواد و مصالح
کیفیت بتن و کاشیها: برای دوام و مقاومت در برابر رطوبت.
پوشش سطحی: مثل وینیل یا رنگهای ضدآب برای جلوگیری از نشت آب.
عایقبندی مناسب: جلوگیری از اتلاف انرژی و نشت آب.
۶. هزینه و بودجهبندی
هزینه ساخت: شامل حفاری، زیرساخت، تجهیزات و مصالح.
هزینه نگهداری: شامل تمیزکاری، تعویض مواد شیمیایی و برق مصرفی.
هزینههای اضافی: مانند محوطهسازی یا افزودن امکانات (جکوزی، آبشار).
۷. زیبایی و محوطهسازی
طراحی فضای اطراف استخر: استفاده از چمن، سنگ یا آلاچیق.
اضافه کردن آبنما یا فواره: برای زیبایی بیشتر.
نورپردازی: برای جلوه زیباتر در شب.
۸. زمانبندی پروژه
مدت زمان ساخت استخر به نوع و اندازه آن بستگی دارد. (معمولاً ۶ تا ۱۲ هفته).
فصل مناسب برای ساخت (بهتر است در ماههای خشک اجرا شود).
۹. نگهداری و بهرهبرداری
برنامه منظم برای تمیز کردن و تصفیه آب.
بازرسی منظم سیستمهای فیلتراسیون و پمپ.
رعایت کیفیت آب برای جلوگیری از رشد جلبک و باکتریها.
۱۰. انتخاب تیم حرفهای
استفاده از پیمانکاران مجرب و متخصص.
بررسی نمونهکارهای قبلی و دریافت پیشنهاد قیمت.
نکته نهایی: برنامهریزی دقیق و رعایت تمامی نکات فنی و ایمنی باعث میشود که استخر شما بادوام، زیبا و مطابق با نیازهای شما باشد. اگر در مورد هر مرحله یا جزئیات خاصی سوال دارید، خوشحال میشوم کمک کنم!
سلام آیا نیاز به دریافت مجوزهای محلی برای ساخت استخر داریم؟
ممنون میشم توضیح بدین
سلام و عرض ادب
بله، معمولاً برای ساخت استخر نیاز به دریافت مجوزهای محلی دارید، اما این موضوع به قوانین منطقهای و شهری شما بستگی دارد. در ایران یا هر کشور دیگر، مقررات محلی ممکن است متفاوت باشد. در ادامه نکاتی کلی درباره مجوزها آورده شده است:
مجوزهای مورد نیاز برای ساخت استخر
۱. مجوز شهرداری:
بیشتر شهرداریها برای هر نوع ساختوساز، از جمله ساخت استخر، نیاز به مجوز دارند.
نقشه معماری و مهندسی استخر باید توسط مهندس تأیید شده و به شهرداری ارائه شود.
۲. مجوز نظام مهندسی (در ایران):
برای پروژههایی که در ساختمانهای مسکونی یا تجاری اجرا میشوند، معمولاً تأییدیه نظام مهندسی لازم است.
بررسی مسائل ایمنی، مقاومت سازه و تأسیسات زیرساختی.
مجوز اداره آب و فاضلاب (در برخی مناطق):
بررسی منابع آب مورد استفاده برای استخر.
جلوگیری از تخلیه غیرمجاز آب استخر به شبکه فاضلاب.
مجوز محیطزیست (در مناطق حساس):
اگر استخر در نزدیکی منابع طبیعی، جنگلها یا مناطق حفاظتشده ساخته میشود، ممکن است نیاز به هماهنگی با سازمان محیطزیست داشته باشد.
مجوز ایمنی:
در برخی مناطق، رعایت قوانین ایمنی مانند نصب حفاظ دور استخر، علامتگذاری، و سایر اقدامات پیشگیرانه الزامی است.
مراحل دریافت مجوز
۱. مراجعه به شهرداری یا دفتر خدمات محلی.
۲. ارائه مدارک شامل:
نقشههای طراحی استخر.
مشخصات فنی پروژه.
مدارک مالکیت زمین.
۳. پرداخت هزینههای مربوط به مجوز.
۴. انتظار برای بازدید و تأیید نهایی.
نکات مهم:
در برخی مناطق ممکن است محدودیتهایی برای ساخت استخر در حیاطهای کوچک یا نزدیک به دیوار همسایگان وجود داشته باشد.
در صورت عدم دریافت مجوز، ممکن است پروژه با جریمه یا توقف مواجه شود.
اگر اطلاعات بیشتری درباره محل مورد نظر خود ارائه دهید، میتوانم شما را بهتر راهنمایی کنم!
من یک سوال داشتم آیا برای ساخت استخر باید از نظر ایمنی (مثل حفاظ یا دربهای قفلشونده) قوانین خاصی را رعایت کنیم؟
بله، برای ساخت استخر ، رعایت استانداردها و قوانین ایمنی بسیار مهم است. در بسیاری از مناطق، قوانین خاصی برای جلوگیری از خطرات، بهویژه برای کودکان و حیوانات خانگی، تدوین شده است. این قوانین ممکن است شامل موارد زیر باشد:
________________________________________
۱. حفاظ و دیوار دور استخر
• ارتفاع حفاظ:
معمولاً بین ۱.۲ تا ۱.۵ متر (بسته به مقررات محلی).
• جنس حفاظ:
باید از موادی مقاوم باشد که کودکان نتوانند از آن بالا بروند.
• فاصله نردهها:
نباید بیش از ۱۰ سانتیمتر باشد تا کودکان نتوانند از میان آن عبور کنند.
________________________________________
۲. دربهای قفلشونده
• نوع قفل:
دربهای دسترسی به استخر باید مجهز به قفلهای ایمن و ضد دسترسی کودکان باشد.
• مکان قرارگیری قفل:
معمولاً قفل باید در ارتفاعی نصب شود که کودکان به آن دسترسی نداشته باشند.
________________________________________
۳. پوشش استخر (Cover)
• استفاده از پوششهای مقاوم در برابر وزن برای استخرهای روباز به منظور جلوگیری از سقوط افراد یا حیوانات به داخل آب.
________________________________________
۴. علائم هشداردهنده
• تابلوها:
نصب علائم هشداردهنده در نزدیکی استخر با متنهایی مانند “ورود کودکان بدون نظارت ممنوع.”
• نشانگر عمق:
مشخص کردن عمق استخر در نقاط مختلف.
________________________________________
۵. تجهیزات اضطراری
• نرده یا طناب نجات:
وجود وسایل نجات در کنار استخر.
• تلفن اضطراری:
اگر استخر در محیطی عمومی است، باید تلفن اضطراری نزدیک آن قرار داشته باشد.
________________________________________
۶. سطح ضدلغزش
• کف محوطه اطراف استخر باید از مواد ضدلغزش ساخته شود تا خطر سر خوردن کاهش یابد.
________________________________________
۷. سیستمهای ایمنی اضافی
• آلارم امنیتی:
نصب سیستمهای هشداردهنده برای تشخیص ورود غیرمجاز یا سقوط به داخل استخر.
• دوربین نظارتی:
در محیطهای عمومی یا منازل لوکس، دوربین برای افزایش امنیت نصب میشود.
________________________________________
چرا رعایت این قوانین ضروری است؟
1. جلوگیری از حوادث و آسیبها.
2. رعایت قوانین محلی و پیشگیری از جریمهها.
3. افزایش ارزش ملک و جذب اعتماد افراد استفادهکننده.
اگر محل خاصی مد نظر دارید یا نیاز به اطلاعات دقیقتری دارید، لطفاً جزئیات بیشتری در رابطه با ساخت استخر ارائه دهید تا بتوانم بهتر راهنمایی کنم