امروزه در برخی از خانهها به دلیل افزایش سطح امکانات و رفاه و در برخی از صنایع به دلیل برطرفکردن نیازهای صنعتی از استخر، استفاده میشود. ما در این نوشته از سایت فلان قصد دارم تا به بررسی موضوع کفسازی استخر که بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای استخر بهحساب میآید بپردازیم. در ساخت استخرهای بتونی و بلوکی، توجه به بخش کفسازی استخر موضوعی فوقالعاده مهم و اساسی است. زیرا اگر در ساخت این بخش از استخر کوتاهی انجام شود، در مقابل فشارها و نوسانات شکسته شده و کل فضای استخر تخریب میشود. ما شما را در این مقاله از سایت آبگین پول با مراحل ساخت استخر به همراه کفسازی استخر آشنا خواهیم کرد. پس در ادامه با ما همراه باشد و در صورت نیاز به اصول طراحی استخر با ما تماس بگیرید.
روش ساخت استخر و نکات اصولی اولیه آن
جهت شروع ساخت استخر در ابتدا باید یک طرح و شکل اولیه برای سازه باتوجهبه سلیقه مشتری تهیه نمود. کاربردیبودن یک استخر به شکل هندسی آن بستگی دارد. برای مثال، استخرهای کشاورزی را بهصورت مربع و یا مستطیل، استخرهای ویلایی را به بهصورت اشکال انتزاعی و استخرهای عمومی را بهصورت مستطیل اجرا میکنند. در روند ساخت استخر باید به این نکته توجه داشته باشیم که مراحل ساخت استخر بهگونهای تنظیم شود که کمترین روند انقطاع در پروژه صورت گیرد. زیرا ایجاد وقفه بین کار برای دوام و محکمکاری استخر امن نیست و امنیت و استقامت آن را زیر سؤال خواهد برد. برای ساخت استخرهای بلوکی باید توجه داشت هرچه میزان ارتفاع استخر بیشتر باشد، به همان میزان نیز باید کف استخر محکم و مقاوم باشد. در ادامه به مراحل ساخت استخر به ترتیب میپردازیم.
1. گودبرداری
اولین مرحله در ساخت استخر، گودبرداری آن است. زیرا که ادامه روند ساخت صحیح استخر به مرحله گودبرداری آن بستگی دارد. در این مرحله در ساخت استخر باید توجه نمود که یکایک مراحل قانونی را پی نموده تا در ادامه به مشکل برنخوریم. برای بهبود روند گودبرداری میتوانیم آن را به یک پیمانکار بسپاریم.
2. هموارکردن خاک
هموارکردن سطح میتواند کمک زیادی به کفسازی استخر بکند. زیرا این روند به شما کمک خواهد کرد تا شیب بندی کف استخر بهدرستی شکل گیرد. این مرحله به همراه کمپکت کردن شن و ماسه کف استخر است که باید توسط دستگاه کمپکت انجام پذیرد. برای نتیجه بهتر میتوان از یکلایه نسبتاً ضخیم شن و ماسه بادی استفاده کرد.
3. آرماتوربندی استخر
یکی از مهمترین مراحل ساخت استخر و کفسازی آن، آرماتوربندی آن است. این مرحله باتوجهبه شرایط فنی و همچنین محاسبات دقیق وزن و ارتفاع استخر صورت میگیرد. در این مرحله کف و محدودههای گودبرداری شده با آرماتوربندی تقویت شده و شرایط برای بتنریزی مهیا خواهد شد.
4. لولهکشی استخر
این مرحله در کفسازی استخر از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا که پس از ساخت استخر دسترسی به آن دشوار بوده و هنگام بهوجودآمدن مشکلات، تعمیر و بازسازی آن دردسرساز است.
5. چرغ و سیمکشی استخر
این مرحله نیز مانند تمامی مراحل قسمت قبل، حائز اهمیت است. زیرا همجواری سیمهای برق و آب میتواند بسیار پرخطر است. پس این مرحله را باید با نهایت دقت سپری کرد. پیمانکار استخر میتواند از مشاورین ماهر در انجام این امر کمک بگیرد.
6. بتن ریزی استخر
ساخت یک بتن آببندی مخصوصاً در استخرهایی که با فشار منفی برخوردار هستند، یک امر بسیار لازم و ضروری است. قبل از انجام این مرحله بهتر است به نکات زیر توجه شود.
– بتنریزی در هوای کاملاً متعادل صورت پذیرد.
– آب بتن بهاندازهای باشد که بتنها دچار ترکخوردگی نشوند.
– مالهکشی سطح بتن مداوم و بادقت بالایی انجام شود.
– از پوشش کامل بتن مطمئن شوید و اطمینان خاطر داشته باشید که تمام سطح آرماتوربندی با بتن پوشانده شده است.
– پس از اتمام کار بتنریزی و باز کردن قالبها، کیورینگ و نمپاشی را حتماً انجام دهید.
و….
آببندی یا عایقکاری استخر
این مرحله در کفسازی استخر چه پس از ساخت استخر بتنی و چه پس از ساخت استخر با استفاده از بلوک، امری لازم و ضروری است. این مرحله از حساسیتهای بالایی برخوردار است که باید در انجام آن دقت شود. آببندیهای بتن پس از بازکردن قالبهای بتن و ترمیم نقاط موردنیاز انجام شده و آببندی استخرهای سیمانی بعد از اجرای لایه پایانی سیمان قابلاجرا است. استفاده از مواد پلیمری سیمانی، بهترین روش برای آببندی کفسازی استخر است. یکی از ویژگیهای زبان زد این نوع آببندی، چسبندگی بالا و مقاومت ویژه آن در بین تمام مواد عایق استخرسازی است. علاوهبرآن این نوع آببندی کاملاً در برابر نفوذ و نشتی آب مقاوم و محکم بوده و بهجرئت میتوان گفت جزو اقتصادیترین و بهصرفهترین نحوه آببندی در کفسازی استخر است.
کاشیکاری استخر
میتوان گفت کاشیکاری استخر، نقش نهایی کیفیت استخر را بر عهده دارد. کاشیکاری استخر با تمامی کاشیکاریهای معمولی متفاوت است. طرح و رنگ کاشی برای کف و دیوارههای استخر، در زیبایی و نمای آن بسیار تأثیرگذار خواهد بود که در ادامه این مطلب بیشتر در مورد کاشیکاری و کفسازی استخر برایتان توضیح خواهیم داد.
ممکن است این سؤال برای شما پیشآمده باشد که کدام نوع کفسازی برای استخر مناسب است؟
کفپوش وینیل: زمانی که صحبت از مقاومت و استحکام در برابر آب خواهد شد، کفپوشهای وینیل حرف اول را میزنند. زیرا که هر آبی که روی آن میایستد، در نهایت برون هیچگونه آسیبی به وینیل تبخیر خواهد شد. ولی درعینحال این نوع کفپوش بسیار سر و لغزنده است.
کاشی چینی: این نوع کفپوش معمولاً در حمام، استخر و یا سایر مناطقی که در معرض آب خالص قرار گرفتهاند، به کار میرود. این ماده در برابر آب شدید، بسیار محکم و مقاوم است.
کاشی و سرامیک: این نوع کفپوش نیز همانند کاشی چینی، در مناطقی که آب فراوان قرار دارند، کاربرد زیادی دارند. اما کاشیهایی که از عنوان چینی استفاده میکنند، نرخ جذب آب با رتبه کمتر از 5/0 درصد دارند. نقطهضعف چینی را میتوان درزهای دوغاب شده بین کاشیها، معرفی کرد.
سخن پایانی
در پایان دریافتیم که کفسازی استخر از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا که استخر باید از استحکام و مقاومت قابلتوجهی برخوردار باشد. همچنین باید به نکاتی که در مطالب بالا ذکر شد، دقت زیادی کرده تا بتوانیم در نهایت از یک استخر قابلاطمینان رونمایی کنیم. در این مقاله سعی شد تا تمامی مراحل کفسازی استخر برایتان شرح داده شود. در صورت ایجاد هرگونه سؤال، میتوانید در قسمت کامنتها آن را با ما به اشتراک بگذارید تا دراسرعوقت به شما پاسخ داده شود. همچنین میتوانید پیشنهادها و انتقادات خود را برای ما به اشتراک بگذارید. از حسن توجه شما سپاسگزاریم.
منبع: kronosceramiche. com